pengikut :)

Wednesday, 21 December 2011

-13


hell0 geng! Apa khabar hari ni? sihat ceria dan cute miut macam selalu dak? Sebelum aku teruskan dengan entri ni ,aku nak cakap awal-awal ni sebab ada yang terkeliru .Entri yang aku buat ni bermula daripada kenal kaum berbeza sampailah ke cara menghadapi first date dan first night .. Sebenarnya,siapa kata lelaki hanya pandang wanita berkulit putih ja? kalau macam tuh kenapa tuhan cipta orang berlainan warna? jadi, asalkan korang tahu apa ciri perempuan idaman lelaki dah cukup  ..

PANDAI JAGA PENAMPILAN
Pandai jaga penampilan ni termasuklah jugak dalam kategori pandai jaga diri dan macam mana korang menunjukkan kepada orang ramai perangai korang.. Pastikan penampilan korang tuh ada ciri-ciri wanita dan bukannya kaum bertelur .. Sebelum pergi kerja ataupun pergi kelas , mekap dan pakai cantik-cantik dan lepas tuh jaga adab tu.. Tak cantiklah kalau muka dah lawaa, pakai baju lawa-lawa, sekali terpekik terlolong.. Nak nampak gojes kena nampak co0l..

BERSEDERHANA
Sambungan kepada p0int di atas, pastikan diri korang sentiasa amalkan kesederhanaan.. Tak payah nak make up tebal-tebal  dan pakai baju lady gaga bagaii larhh kan.. semata- mata nak tarik perhatian orang ramai.. kalau masuk fashion sh0w atau ada majlis-majlis penting tak apalahh jugak .. ini setakat nak pergi pasar pun nak make up tebal- tebal n pakai baju lady gaga semata-mata  nak tarik perhatian orang ramai .. Kalau masuk fashion show atau ada majlis -majlis penting tak apalah jugak.. Ini setakat nak pergi pasar pun nak make up tebal-tebal dengan gincu merah pekat kat bibir .. k0npem laki takut nak dekat sebab korang akan dilabel  perempuan  kaki kikis.. Selain itu, jangan suka amalkan terpekik terlolong apatah lagi mencarut macam kaum laki ini.. Kalau nak jugak, pastikan 'line clear baru buat.. Jatuh saham nanti~



MANJA BUKAN GEDIKS
Lelaki suka perempuan yang tunjuk perangai manja tapi bukan manja untuk amik kesempatan atau terlebih manja a.k.a gediks .. Euuww sini, Euww sana .. Nak nampak manja tak perlulah sampai nak nangis terhentak-hentak kaki tuhh .. Biasanya perempuan akan nampak manja bila ada perkataan olo0, ataupun alaa.. lepas tuh buat muka berkerut k0rang tuhh.. Mesti hancur leburlahh hati jantan/lelaki niyh.. Nak lagi syahdu cebik bibir k0rang .. Eceh cutenyaa.. :P

CERIA DAN SENYUM SOKMO
Dalam banyak-banyak senjata perempuan , ini senjata rahsia yang korang kena gunakan waktu keadaan stress .. Senyum korang tuuh mampu menawan hati lelaki .. Ditambah pulak dengan perangai ceria ala-ala dalam cerita korea.. Pergh!.. Mabeless wa cakap lu.., K0rang akan nampak menyerlah .. Cuba senyum cikit.. Kan t0meii tuh.. Smile and the world will smile with you! :)

MUDAH MESRA
Mudah mesra atau dalam kata lainnya mudah memberikan kerjasama .. Tapi hati-hati, lelaki akan mudah cari kesempatan dengan perempuan yang mudah mesra.. Jangan terlebih mesra, cuma amalkan mesra ditempat kerja ataupun dalam kelas ja.. Selain daripada tuh, kalau dah nampak lelaki ni macam ulat beluncas, nak lekat sana, melekat sini, mngeliat sana sini,, lepas tuh dia bagi nafas syahwat naga dia.. K0rang dah buleyh buat tendangan percuma kat anak gajah dumb0 diaa .

JADI DIRI SENDIRI
Akhir sekali, jadi diri sendiri .. Apabila k0rang sayang diri k0rang , 0rang laen akan sayang k0rang ..Kalau semua orang perangai sama, mana nak nampak keistimewaan  diri tuh kan? Ramai perempuan tak perasan yang dalam diri korang tuh ada sifat blu-blur.. Apabila laki cakap mesti korang akan blur..  Blur tu larhh yang akan menampakkan korang sweeeet sangatt! Tapi jangan terlebih blur..  Bebal tu namanya .. Jadi juzt be y0urself . <3



Sunday, 11 December 2011

-12



Hari ini entri yang sangat menyentuh jiwa, sangat sangat rasa nak menangis sebab terharu,
entri pun bermulaa... 

ADD RAMAI ORANG KAT FB, LEPAS TU KONON2  MACAM DIA TU GLAMOUR LAA
haa bukan facebook,, segala website social network yang dia ada, tu laah kerja diaa ... add ja orang yang dia suka,, kasi penuh itu friendlist... lepas tu dalam hati cakapp.."aku glamour sebab ada ramai friends".. Hell0 wake up laa,, setakat cyber friends jaa ramai tapi in real life y0u are n0thing,, cmnaa 2? Sah sah kau ni bajet H0T

NAK ORANG KOMEN KAT STATUS DIA TAPI DIA SIKIT PUN TAK PANDANG KAT STATUS KITA
memang ada orang yang macam ni,, dia fikir status yang dia tulis tu bwat orang nak komen laa? lepas orang komen dia bwat bodoh jew,, k0n0n2 dia macam artis larhh .. tak balas komen2 yang dberikan.. h0k al0rrhh,, p0y00 gilaa,,  lepas tuh, bilaa kita letak status yang bezt bezt.. dia tak baca pun.. dia scr0ll jaa ke bwahh ,, dalam hati cakap,, 'perlu ka aku baca status diorang? Dia orang tak H0T ,aku H0T' Fuhhhh! PANAZZ..

CUBA TUNJUK KAT 0RANG YANG DIA NIE C0OL PADAHAL BAJET JAW TUHH
cara cakap bukan main sopan/macho lagi kan? macam z0mbaa ,, takde perasaan.., cakap macam nak mengg0da 0rang.. errr~ perlu ka semua tuhh, cakap macam biasa tak buleyh? laa suara mcam p0ndan rupanyaa,, patutlaaa kepit2 ank tekak tuhh,, aduyaiii! tak bersyukur dengan apa yang Tuhan beri betull laa.. and satuu lagi, dy0wg sukaa pkay fashion yang kool2,,(leather sweater k0non) .tak sedar agaknya yang MALAYSIA niyh cuaca yang amat panaz,,yeah! bajet H0T ...

FAKER!
senang jaa kan!,,. curi gambar 0rang atau guna gambar artiss h0t-h0t ,, lepas 2 akn ramai laa yang add,, bukan susah pn nak jadi seorang fakerr niyh..gebang ja larhh ceritaa pasal diri k0rangg.. mesti semua orang percayaa punyaa,, yelahh! dah pr0file picture tuhh HOT habizz,,. padahall orang laen tak tau yang 2 gambar cousin dyaa,, .bukan dy! cuba tngok gambar dya bet0l2,, rupanya j0ngang! tak pun mukaa dh itam,, tapi edit punyaa pasal,, tarak hall br00! tetap  mletupp.,,~ alahaii ada hati jugak kaw nak jadi hot smpai macam niyh,, errr~ tanya dyaa jangan tanya aku,, :)) 

UPDATE STATUS MENGALAHKAN ARTIST
wahh gituu! artist update status itu ini,,  dyaa pun nak tiruu gakk, maklumlahh friends dah ramai kann? s0 confirm2 ad yang akan komen,,  statu panjang2 plakk tuhh nak canang 1 Malaysia apa yang dia ada , el0k sangat lahh tuhh ,, itu tak apaa lagi,,~ ini kan ,, nak update status mesti lahh ala2 L0nd0n kan?  macam larh MR. G0ogle kau tuhh pandaii sngt,, --' c0ntoh  terbaek MALAY to ENGLISH "anak manja=sp0iled child"  b0d0h ka bangang go0gle niyhh -,- errr!

STAIL FASHION MEGALAHKAN ORANG PUTIH . CAKAP ENGLISH TENGOK?
ni lagi satu,, sedar diri ckit buleyh dk? fesyen bukan main hot lagi niyh... dah macam artist barat dah.. yang lelaki pakai baju panaz2,,. yang p0mpuan pakay baju sendat2,, seksi2 alaa seksaa tuhh,, nampak laa segala alurr semuaa,, nak bwat cmnaa dh dia0rang mmpu,,.. tapi bila ada orang cakap english dengan dia,, haram taktau.. ! ni laa namanya bajet,. cakap orang putih pun berterabur ,,.tak kan nak suwoh mr.google cakapkan,,? haha! ada hati nak dress macam diorang.. ee! bwat malu kaum jaw.., 



0ppss! wiena xckap kat sesiapaa pn.,, klau nak terasaa tuhh amik laa,, wienaa tak suw0hh pnn,,  Chill laa :))



Monday, 28 November 2011

-11

Assalammualaikum!
(jawab taw tak jawab dosa 0h)
haa.,, wiena tngh bosn niyh xtw nk bwat apa dh.,s0 wiena cuma nak share 30 ciri-2 perwatakan wanita., sharing is caring ok :P
cewahh~ haha! 0k cuba tngok kat bawah niyh.,jngn tng0k sjaa.,, bca jugak auw! <3

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan- lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28.Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


Saturday, 26 November 2011

-10


bie! ang prgi mnaw.,, aku windu ang bie.,, dh 2 hari ang tak c0ntact aku.,, aku windu sngt2 kt ang.,,,. ang jngn wt aku cmnih.,,  ari 2 aku mcg ang x rplay., aq kol x angkt.,, kau prgi mnaw bie.,.. aku tny mmbe2 ang. ,dyowg kta ang ad kt umh., tp asl x contct aku., aku slalu nngis rndukn ang bie., :'( aku sunyi bie.,  ... fon aku sunyi ang tak mcg n kol aku.,, :((( bie aku xtw ang shat atw xx., aku xtw ang ada mna sekarang .. bie! kdang aku tak dk selera nk makan.., slalu ang yang suwoh aku makan., tapi sekarang takdk sapa yang suwoh .. bie, ang jangan bwat aku tak tentu arah .,, air mata aku selalu menitis bila teringat kan kau! :(


Thursday, 24 November 2011

-9

yeahh~ smlm dh ms0k 5 bulan  aku kple ngn ang bie....semalam tak sempat nak update bl0g., aku bzy n kena tdor awal.,, coz aku kena p skolah., tapi bangun lewat ari nih... so tak p laa..hhehe ..knp aku gelak? lwak kaw? dk kn..memang tak lawak..saja suka2 gelak.. kesah ap kaw.. :P  haa~ aku nak critaa nih..dengar taw..kalau tak maw pn dengar jlah..alang2 dh ms0k bl0g aku yg x sberapa niyh.. 0k2.. malas nk tulis pnjang lebar.. nnti mpa x bca plk an.. 0k2~ .aq sayang  sangat2 kt budax nih.. ., cewaah~  ang jangan branie2 curang dengan aku weyhh bie.,, kalau aku dapat taw.,, siap ang dengan aku.,, aku tembak ang dengan senapang gajah.,, hahahaha.,,! jahat kan aku.,, :)) ang jangan bwat maen2 dengan aku bie.,, weyh mpa nk tw dk.,,kalau tak mau taw pun.,, kena taw jugak.. haha!  aku suka cari pasai dengan dia.,, kalau aku tak cari pasai aku tak buleyh dok senyap.,, tapi kadang-2 ang ska amik seyesz.,, grr! tapi tak paa.,, aku cenaa takpaa bie., janji ang eppy sudah an.,, :) tapi satu jaw aku mntak ,ang jangan sakitkan aty aku sudah laa nah... dy pnh nyanyi kt aku smbil maen gitar 0hh.,, kau ada? hehe.. yeah! sukaa gilaa...weyh mpa jangan berani2 amik dia.. .,.. kalau nak sangat mai tanya aku dulu... .tuh pun kalau rasa nak kenaa maki hamun laa. . dah banyak p0mpuan yang berani nak rampaz dia dari aku .tapi 1 pn xlepass .. HAHAha!! jangan dok suka rampaz BF 0wang sangat laa.,,sepak laju2 kang. .. aku FUCK p0mpuan cm 2.. . banyak lgi laki laen kt snaa kn gurlzz ? .. . s0 pndai2 laa cri k.. . PEACE (Y)




Saturday, 5 November 2011

-8

LELAKI....nama je lelaki, tapi dorang ni sebenarnya manja lebih dari perempuan kan? setuju??
sapa tak setuju tu dia ego...hahaha! perempuan memang la manja, dah sifat perempuan macam tu kan, habis nak salahkan sapa? kucing tak bersalah dalam hal ni..huhu! tapi kalau lelaki manja? Cea depan kawan-kawan bukan main tegap kan, cakap pun ada stail, konon maco habis, tapi bila dalam tepon..ayat tak boleh bla... geli habis...tadi maco habis, sekarang geli habis, habis tu?? dah memang perangai lelaki macam tu...kan?

Kuat merajuk? toksah kata merajuk la, kuat sentap, semua kuat la..hahahaha! tapi takpe, aku telah mebuat analisis kenapa mamat ni suka manja2 miaw2...huhu!


1- Sebab dorang rasa korang sangat amik berat kalau dia buat macam tu
2- itu je cara dorang nak rasa kasih sayang korang
3- nak kan perhatian, yelah kan, takkan nak merajuk dengan mak bapak..tak untung..huhu!
4- rasa diri dorang bahagia sangat, lepas tu feeling di sayangi...

padahal kita dah setengah mati pikir ayat nak pujuk dia kan...ingat senang ke nak pujuk, kalau seminggu sekali merajuk takpa la kan..ni 6 kali sehari...dah macam makan ubat sawan, kalau ubat dah tentu2 sembuh kan...ni pujuk 6 kali sehari pun masih lagi merajuk...mengadeeee dia tuuuuu...huhu!

tapi, kalau korang dah tak larat sangat nak pujuk, meh i bagi tips...hehe! kalau si dia merajuk, eh sebenarnya ni untuk perempuan yang laki nye kuat merajuk, kalau yang lelaki perempuan kuat merajuk tu WAJIB PUJUK..hahaha! bukan sunat muakad ye...lalalalala~~

L=lelaki
P=perempuan

L: saya merajuk
P: oh yeke? ok

(buat tak tau, jawab dengan nada biasa, macam dia bgtau nak gi main bola, cakap *oh, ok..* hahaha!)

L: awak, saya marah betul la dengan awak ni!
P: awak nak marah saya sampai pukul berapa?? saya nak set alarm ni...

(lepas tu buat muka comel, dia tengah marah, kene buat muka comel..hahaha!)

L: awak ni tak sayang saya la, suka degil2...
P: mak saya pun kata saya degil, semua nak kata saya degil, semua orang tak sayang saya

(buat muka sedih, pandang tempat lain amik feel sedih, awas! jgn gelak! huhu!)

L: awak tak nak pujuk saya ke? awak dah berubah tak macam dulu...
P: awak, hari ni bukan turn awak merajuk, turn saya... :( sampai hati tak ingat....

(sambil tunjuk calender dalam fon)

huhuhu! mudah kan mudah kan??? ok, sila praktik....! tak susah la nak pujuk..

kite pompuan ni kene pandai main ayat......ha tak kan tak tau kannnn..hahaha!

Saturday, 29 October 2011

-7





Saya percaya setiap pasangan akan mempunyai masalah ini. Tidak kira sama ada anda telah berkahwin ataupun sedang berkapel. Jika tidak berlaku merajuk dalam perhubungan, bukan perhubungan maknanya. Tetapi, sekiranya si Dia merajuk. Apakah yang anda akan lakukan?

Kenapa merajuk?
Sebelum kita mengetahui cara untuk memujuk ini, kita harus tahu apakah menyebabkan seseorang itu merajuk. Seseorang itu merajuk disebabkan atas beberapa sebab.

1. Cemburu
Ya, ini merupakan faktor utama kenapa si Dia merajuk. Dia cemburu disebabkan ada sesuatu yang cuba mengambil anda dari dirinya. Seperti kawan-kawan, pekerjaan, keluarga dan sebagainya.

2. Tidak dapat apa yang diinginkan

Si Dia menginginkan sesuatu dari anda, tetapi anda tidak memberikannya. Sebagai contoh, Si Dia ingin memakan roti canai (kenapa pasal roti canai pulak ni?), tetapi anda tidak mahu, dan anda ingin makan benda lain. Jadi, si Dia pun merajuk sebab dia hendak jugak makan roti canai. Payah jugak ni.

3. Orang lain lebih hebat dari dia
Adakalanya dia akan merajuk untuk mendapatkan perhatian dari anda. Dan kadangkala, si Dia merajuk disebabkan ada sesuatu yang membuatkan dia berasa marah dan tidak selesa. Untuk mengubat perasaan dia itu, dia perlukan anda disamping dirinya tetapi dengan cara yang sangat berbeza — merajuk.


Bagaimana nak pujuk?

Ok. Sekarang ini kita sudah mengetahui sebab kenapa si Dia boleh merajuk. Dan sekarang bagaimanakah cara untuk memujuknya. Diingatkan, tips-tips ini bukan langkah-langkah untuk memujuk, cuma sebagai panduan atau tips sahaja.

1. Terangkan perkara sebenar
Adalah lebih mudah berkata benar dari berdusta. Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk. Berterus teranglah (baca tentang 5 Tips Dalam Berpasangan) dalam perhubungan anda. Janganlah berselindung. Dengan mengwujudkan budaya bertanya dan berkata benar ini, dapat mengeratkan perhubungan kerana, anda mengambil berat si Dia. Ini juga bermaksud anda menunjukkan bahawa anda menyayangi dia.

2. Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan

Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah. Dalam situasi sebegini, anda haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan. Sekiranya si Dia merajuk dan anda tidak berjaya memujuknya, gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya. Dengan ini, anda kelihatan bijak dalam membuat keputusan.

3. Ucapkan kata-kata “manis”

Manis tidak semestinya manis bukan? Ketika si Dia tengah merajuk, cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia, “bucuk”, “comot”, “manje” dan sebagainya. Dalam pada itu, selit-selitkan ayat-ayat power anda dalam perbualan tetapi masih mengekalkan perkataan-perkataan manis seperti yang saya sebutkan tadi. Adalah amat kelakar bagi saya sehinggakan saya pun sedang tersengih pada ketika ini.

4. Nyanyikan lagu buatnya
Ha…tips ini merupakan bagi saya tips yang paling ultimate. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak. Tetapi, saya pernah. Saya tidak berkata bohong. Saya pernah dendangkan lagu kepada kekasih saya. Dan kami siap berkaraoke di dalam phone lagi. Kami berduet bersama-sama. Adakah si Dia akan tersenyum dan ketawa? Sudah pasti ya. Kerana dapat mendengar suara buah hatinya menghiburkan dirinya. Tidakkah ianya menggembirakan? Sudah pasti senyuman terukir di bibirnya.


Monday, 24 October 2011

-6

Ini adalah sebuah kisah percintaan di internet yang menyayat hati......
ada seorang remaja lelaki dan perempuan berumur 18 tahun...mereka telah berkenalan di internet dan menjadi teman yang sangat rapat...remaja lelaki itu tinggal di KEDAH,,manakala remaja perempuan itu pula tinggal di SARAWAK..mereka sering bertukar-tukar pendapat dan meluahkan masalah masing-masing....kedua-dua mereka ini ada masalah dalam hidup(terkongkong oleh keluarga)...tapi meraka ada antara satu sama lain....

pada suatu hari mereka sedang chatting di internet...
perempuan :saya ada sesuatu nak beritahu kepada awak...
lelaki :yaa??
perempuan :saya sukakan awak dan cintakan awak!
lelaki :saya juga cintakan awak.....
perempuan :tidak! cinta awak tidak sama seperti saya..
lelaki :.................(mendiamkan diri)


remaja lelaki itu terus offline..remaja perempuan itu pula menangis dengan menyesal dengan kata-katanya...tetapi remaja lelaki itu berusaha untuk menjaga hubungan cinta ini...lalu remaja lelaki itu menghubungi remaja perempuan itu melalui telefon.........

perempuan :hell0!!
lelaki          :hello,, hey! saya ni...
perempuan :awak saya nak minta maa....
lelaki          :tak perlu minta maaf saya betul-betul cintakan awakk!

perempuan :betulkah....? tapi kita tak boleh berjumpa dan.....keluarga saya mesti tak benarkan saya pergi ke semenanjung...saya tak        punya duit yang banyak....
lelaki          :saya faham! saya pun sama...keluarga saya juga mesti tak benarkan saya pergi ke sarawak....
                   perempuan :mungkin kita boleh tunggu beberepa tahun lagi....selepas itu saya berjanji untuk  bersama awak..          
lelaki          :saya tak kisah pun walau beratus tahun pun......'saya cintakan awak'
perempuan :saya cintakan awak juga..............................(line telefon terputus)


setelah hampir lima tahun..mereka masih mengekalkan hubungan mereka,,dan hubungan itu bertambah erat.....pada suatu malam yang sunyi, mereka chatting di internet lagi.....
perempuan  :awak duit saya dah cukup untuk pergi ke KEDAH untuk bersama dengan awak....

lelaki           :betulkah..? awak serius ke nih??

perempuan  :ya saya betul-betul serius


maka mereka pun merancang lah untuk berjumpa dannn.....si perempuan itu telah menetapkan tarikh penerbangan..si lelaki itu sangat gembira dan..tidak sabar untuk berjumpa dengan kekasih hatinyaa..sehinggalah hari yang dinanti-nanti....si  lelaki menunggu si perempuan di lapangan terbang KEDAH dengan hati yang terbuka....bertahun lamanya mereka menunggu..kini tiba masanyaa,,pertemuan cinta yang ditagih dan terhalang oleh keluarga..... di saat mereka bertentang mata,,, si lelaki tepaku dan menitiskan air mata dan lelaki itu berkata... "tak sangka......" setelah bertahun lamanya.... aku... aku" 
aku" bercinta dengan pondan..."

lelaki itu terus membunuh kekasih hatinya..yang kononnya perempuan itu....dan lelaki itu telah dipenjarakan serta bakal dihukum gantung kerana membunuh.....!

begitulah pengakhiran kisah cinta yang menyanyat hati ini....
KAH KAH KAH KAH...!!!!


-5

Bf : Kita main satu game nak tak ?
Gf : Game apa ?
Bf : Mcam ni , esok awak tak paya contact saya . Mksudnya tak paya text call or apa apa yng berkaitan lah . Saya pun buat mcam tuu dkat awak okay ? Kita tgok spea menang .
Gf : Okay !

... Esoknya , si Gf terpksa lah than rindu dkat Bf . Mengenangkan yng ni satu permintaan , si Gf cuba kuatkan hati .

Keesokkan harinya , si Gf call si Bf . Tapi tak dijwab . So si Gf pegi dkat ruma Bf dia . Di luar ruma ,rmai orng . Dia mula rasa pelik then trus msok ke ruma . Sekujur tubuh terbaring kaku di tnga ruma . Dan tubuh tuu adalah jasad si Bf yng dah meninggal . Mak si Bf pun bagi surat dkat GF .
Surat yng bertulis :

Sayang , smlam awak dpat hdup sehari tnpa saya . Saya pasti esok dan seterusnya pasti awak dpat hdup bhagia tnpa saya . Love you

-4

Dlm 1 pertemuan dgn 2 hati = saya & awak, 
Dlm 2 hati Tuhan berikan 3 rasa = sayang,kasih & cinta..
Dlm 3 rasa itu diselitkan 4 tujuan = berkenalan, berteman, berkawan, bersama, dlm 4 tujuan itu tersembunyi 5 perkataan = seorg teman baik selalu disisi, 
Dlm 5 perkataan itu tersembunyi 6 impian = sayang, kekal, setia, mengerti, menghargai, mengingati..
Dlm 6 impian itu tersimpul 7 huruf iaitu SAHABAT

-3

girl: awak merokok?
boy: tak..
girl: minum..??
boy: tak..
girl: ada kerata..?
boy:  cuma ada BMW,WOLKSWAGEN,,SUBARU,,HONDA DENGAN FERARI
girl: [wah anak orang kaya rupanya] rumah kat ne?
boy: bukit Antarabangsa..
girl: wah mesti mahal...
boy: tak la..cuma M 950 000 je..
girl: wahh..[calon suami best nih]..kerja apa?]
boy: Pengarah Syarikat...
girl: [confirm jadi boyfriend aku]ermm HOBI awk??]
boy: tipu orang....

gerr!! sabo je la...

-2

heyy..wiena ada story nih.. na dngr ark?? 
wiena ada membe yg baek gla dengan wiena.. klau wiena ada problem yang wiena nak crita kat dia.. mesti dia dengar..dia pun macam tu jugak... dia suka tolong wiena kalau wiena ada masalah.. selama wiena kawan dengan dia.. wiena tak pernah gaduh dengan dia sekali pun.. . dia bestie wiena ....jangan anggap laen pulak nohh.... ampa jangan amik dia dari wiena tw.. mpa amik siap mpa...wiena suka kawan dengan dia sebab dia baek,, suka tolong wiena,, comey... ( jangan kembang auw)
aku sayangs hang wey LUBNA!!

-1

wee!! tringin gla nk tng0k lki maenkn gitar smbil nyanyi ...haha...... r0mantiknyaww
slalu tng0k kapel2 len ... nyanyi kt awek depa.... 0ichh s0 sweet... aq pn na gk.... :(
eachh...! jlesz glaa tng0k dy0wg... syesz aq ska  lki yg pndai  men gtar n  nyanyi .... r0mantik glaa.. perghh!
klau la dpt lki yg r0mantik cm 2 kn beztt.... :P *prasn d0wh 
r0mantik cm pic kt bwah nih...--