pengikut :)

Saturday, 5 November 2011

-8

LELAKI....nama je lelaki, tapi dorang ni sebenarnya manja lebih dari perempuan kan? setuju??
sapa tak setuju tu dia ego...hahaha! perempuan memang la manja, dah sifat perempuan macam tu kan, habis nak salahkan sapa? kucing tak bersalah dalam hal ni..huhu! tapi kalau lelaki manja? Cea depan kawan-kawan bukan main tegap kan, cakap pun ada stail, konon maco habis, tapi bila dalam tepon..ayat tak boleh bla... geli habis...tadi maco habis, sekarang geli habis, habis tu?? dah memang perangai lelaki macam tu...kan?

Kuat merajuk? toksah kata merajuk la, kuat sentap, semua kuat la..hahahaha! tapi takpe, aku telah mebuat analisis kenapa mamat ni suka manja2 miaw2...huhu!


1- Sebab dorang rasa korang sangat amik berat kalau dia buat macam tu
2- itu je cara dorang nak rasa kasih sayang korang
3- nak kan perhatian, yelah kan, takkan nak merajuk dengan mak bapak..tak untung..huhu!
4- rasa diri dorang bahagia sangat, lepas tu feeling di sayangi...

padahal kita dah setengah mati pikir ayat nak pujuk dia kan...ingat senang ke nak pujuk, kalau seminggu sekali merajuk takpa la kan..ni 6 kali sehari...dah macam makan ubat sawan, kalau ubat dah tentu2 sembuh kan...ni pujuk 6 kali sehari pun masih lagi merajuk...mengadeeee dia tuuuuu...huhu!

tapi, kalau korang dah tak larat sangat nak pujuk, meh i bagi tips...hehe! kalau si dia merajuk, eh sebenarnya ni untuk perempuan yang laki nye kuat merajuk, kalau yang lelaki perempuan kuat merajuk tu WAJIB PUJUK..hahaha! bukan sunat muakad ye...lalalalala~~

L=lelaki
P=perempuan

L: saya merajuk
P: oh yeke? ok

(buat tak tau, jawab dengan nada biasa, macam dia bgtau nak gi main bola, cakap *oh, ok..* hahaha!)

L: awak, saya marah betul la dengan awak ni!
P: awak nak marah saya sampai pukul berapa?? saya nak set alarm ni...

(lepas tu buat muka comel, dia tengah marah, kene buat muka comel..hahaha!)

L: awak ni tak sayang saya la, suka degil2...
P: mak saya pun kata saya degil, semua nak kata saya degil, semua orang tak sayang saya

(buat muka sedih, pandang tempat lain amik feel sedih, awas! jgn gelak! huhu!)

L: awak tak nak pujuk saya ke? awak dah berubah tak macam dulu...
P: awak, hari ni bukan turn awak merajuk, turn saya... :( sampai hati tak ingat....

(sambil tunjuk calender dalam fon)

huhuhu! mudah kan mudah kan??? ok, sila praktik....! tak susah la nak pujuk..

kite pompuan ni kene pandai main ayat......ha tak kan tak tau kannnn..hahaha!

No comments:

Post a Comment