pengikut :)

Wednesday, 21 December 2011

-13


hell0 geng! Apa khabar hari ni? sihat ceria dan cute miut macam selalu dak? Sebelum aku teruskan dengan entri ni ,aku nak cakap awal-awal ni sebab ada yang terkeliru .Entri yang aku buat ni bermula daripada kenal kaum berbeza sampailah ke cara menghadapi first date dan first night .. Sebenarnya,siapa kata lelaki hanya pandang wanita berkulit putih ja? kalau macam tuh kenapa tuhan cipta orang berlainan warna? jadi, asalkan korang tahu apa ciri perempuan idaman lelaki dah cukup  ..

PANDAI JAGA PENAMPILAN
Pandai jaga penampilan ni termasuklah jugak dalam kategori pandai jaga diri dan macam mana korang menunjukkan kepada orang ramai perangai korang.. Pastikan penampilan korang tuh ada ciri-ciri wanita dan bukannya kaum bertelur .. Sebelum pergi kerja ataupun pergi kelas , mekap dan pakai cantik-cantik dan lepas tuh jaga adab tu.. Tak cantiklah kalau muka dah lawaa, pakai baju lawa-lawa, sekali terpekik terlolong.. Nak nampak gojes kena nampak co0l..

BERSEDERHANA
Sambungan kepada p0int di atas, pastikan diri korang sentiasa amalkan kesederhanaan.. Tak payah nak make up tebal-tebal  dan pakai baju lady gaga bagaii larhh kan.. semata- mata nak tarik perhatian orang ramai.. kalau masuk fashion sh0w atau ada majlis-majlis penting tak apalahh jugak .. ini setakat nak pergi pasar pun nak make up tebal- tebal n pakai baju lady gaga semata-mata  nak tarik perhatian orang ramai .. Kalau masuk fashion show atau ada majlis -majlis penting tak apalah jugak.. Ini setakat nak pergi pasar pun nak make up tebal-tebal dengan gincu merah pekat kat bibir .. k0npem laki takut nak dekat sebab korang akan dilabel  perempuan  kaki kikis.. Selain itu, jangan suka amalkan terpekik terlolong apatah lagi mencarut macam kaum laki ini.. Kalau nak jugak, pastikan 'line clear baru buat.. Jatuh saham nanti~



MANJA BUKAN GEDIKS
Lelaki suka perempuan yang tunjuk perangai manja tapi bukan manja untuk amik kesempatan atau terlebih manja a.k.a gediks .. Euuww sini, Euww sana .. Nak nampak manja tak perlulah sampai nak nangis terhentak-hentak kaki tuhh .. Biasanya perempuan akan nampak manja bila ada perkataan olo0, ataupun alaa.. lepas tuh buat muka berkerut k0rang tuhh.. Mesti hancur leburlahh hati jantan/lelaki niyh.. Nak lagi syahdu cebik bibir k0rang .. Eceh cutenyaa.. :P

CERIA DAN SENYUM SOKMO
Dalam banyak-banyak senjata perempuan , ini senjata rahsia yang korang kena gunakan waktu keadaan stress .. Senyum korang tuuh mampu menawan hati lelaki .. Ditambah pulak dengan perangai ceria ala-ala dalam cerita korea.. Pergh!.. Mabeless wa cakap lu.., K0rang akan nampak menyerlah .. Cuba senyum cikit.. Kan t0meii tuh.. Smile and the world will smile with you! :)

MUDAH MESRA
Mudah mesra atau dalam kata lainnya mudah memberikan kerjasama .. Tapi hati-hati, lelaki akan mudah cari kesempatan dengan perempuan yang mudah mesra.. Jangan terlebih mesra, cuma amalkan mesra ditempat kerja ataupun dalam kelas ja.. Selain daripada tuh, kalau dah nampak lelaki ni macam ulat beluncas, nak lekat sana, melekat sini, mngeliat sana sini,, lepas tuh dia bagi nafas syahwat naga dia.. K0rang dah buleyh buat tendangan percuma kat anak gajah dumb0 diaa .

JADI DIRI SENDIRI
Akhir sekali, jadi diri sendiri .. Apabila k0rang sayang diri k0rang , 0rang laen akan sayang k0rang ..Kalau semua orang perangai sama, mana nak nampak keistimewaan  diri tuh kan? Ramai perempuan tak perasan yang dalam diri korang tuh ada sifat blu-blur.. Apabila laki cakap mesti korang akan blur..  Blur tu larhh yang akan menampakkan korang sweeeet sangatt! Tapi jangan terlebih blur..  Bebal tu namanya .. Jadi juzt be y0urself . <3



Sunday, 11 December 2011

-12



Hari ini entri yang sangat menyentuh jiwa, sangat sangat rasa nak menangis sebab terharu,
entri pun bermulaa... 

ADD RAMAI ORANG KAT FB, LEPAS TU KONON2  MACAM DIA TU GLAMOUR LAA
haa bukan facebook,, segala website social network yang dia ada, tu laah kerja diaa ... add ja orang yang dia suka,, kasi penuh itu friendlist... lepas tu dalam hati cakapp.."aku glamour sebab ada ramai friends".. Hell0 wake up laa,, setakat cyber friends jaa ramai tapi in real life y0u are n0thing,, cmnaa 2? Sah sah kau ni bajet H0T

NAK ORANG KOMEN KAT STATUS DIA TAPI DIA SIKIT PUN TAK PANDANG KAT STATUS KITA
memang ada orang yang macam ni,, dia fikir status yang dia tulis tu bwat orang nak komen laa? lepas orang komen dia bwat bodoh jew,, k0n0n2 dia macam artis larhh .. tak balas komen2 yang dberikan.. h0k al0rrhh,, p0y00 gilaa,,  lepas tuh, bilaa kita letak status yang bezt bezt.. dia tak baca pun.. dia scr0ll jaa ke bwahh ,, dalam hati cakap,, 'perlu ka aku baca status diorang? Dia orang tak H0T ,aku H0T' Fuhhhh! PANAZZ..

CUBA TUNJUK KAT 0RANG YANG DIA NIE C0OL PADAHAL BAJET JAW TUHH
cara cakap bukan main sopan/macho lagi kan? macam z0mbaa ,, takde perasaan.., cakap macam nak mengg0da 0rang.. errr~ perlu ka semua tuhh, cakap macam biasa tak buleyh? laa suara mcam p0ndan rupanyaa,, patutlaaa kepit2 ank tekak tuhh,, aduyaiii! tak bersyukur dengan apa yang Tuhan beri betull laa.. and satuu lagi, dy0wg sukaa pkay fashion yang kool2,,(leather sweater k0non) .tak sedar agaknya yang MALAYSIA niyh cuaca yang amat panaz,,yeah! bajet H0T ...

FAKER!
senang jaa kan!,,. curi gambar 0rang atau guna gambar artiss h0t-h0t ,, lepas 2 akn ramai laa yang add,, bukan susah pn nak jadi seorang fakerr niyh..gebang ja larhh ceritaa pasal diri k0rangg.. mesti semua orang percayaa punyaa,, yelahh! dah pr0file picture tuhh HOT habizz,,. padahall orang laen tak tau yang 2 gambar cousin dyaa,, .bukan dy! cuba tngok gambar dya bet0l2,, rupanya j0ngang! tak pun mukaa dh itam,, tapi edit punyaa pasal,, tarak hall br00! tetap  mletupp.,,~ alahaii ada hati jugak kaw nak jadi hot smpai macam niyh,, errr~ tanya dyaa jangan tanya aku,, :)) 

UPDATE STATUS MENGALAHKAN ARTIST
wahh gituu! artist update status itu ini,,  dyaa pun nak tiruu gakk, maklumlahh friends dah ramai kann? s0 confirm2 ad yang akan komen,,  statu panjang2 plakk tuhh nak canang 1 Malaysia apa yang dia ada , el0k sangat lahh tuhh ,, itu tak apaa lagi,,~ ini kan ,, nak update status mesti lahh ala2 L0nd0n kan?  macam larh MR. G0ogle kau tuhh pandaii sngt,, --' c0ntoh  terbaek MALAY to ENGLISH "anak manja=sp0iled child"  b0d0h ka bangang go0gle niyhh -,- errr!

STAIL FASHION MEGALAHKAN ORANG PUTIH . CAKAP ENGLISH TENGOK?
ni lagi satu,, sedar diri ckit buleyh dk? fesyen bukan main hot lagi niyh... dah macam artist barat dah.. yang lelaki pakai baju panaz2,,. yang p0mpuan pakay baju sendat2,, seksi2 alaa seksaa tuhh,, nampak laa segala alurr semuaa,, nak bwat cmnaa dh dia0rang mmpu,,.. tapi bila ada orang cakap english dengan dia,, haram taktau.. ! ni laa namanya bajet,. cakap orang putih pun berterabur ,,.tak kan nak suwoh mr.google cakapkan,,? haha! ada hati nak dress macam diorang.. ee! bwat malu kaum jaw.., 



0ppss! wiena xckap kat sesiapaa pn.,, klau nak terasaa tuhh amik laa,, wienaa tak suw0hh pnn,,  Chill laa :))