pengikut :)

Wednesday, 21 December 2011

-13


hell0 geng! Apa khabar hari ni? sihat ceria dan cute miut macam selalu dak? Sebelum aku teruskan dengan entri ni ,aku nak cakap awal-awal ni sebab ada yang terkeliru .Entri yang aku buat ni bermula daripada kenal kaum berbeza sampailah ke cara menghadapi first date dan first night .. Sebenarnya,siapa kata lelaki hanya pandang wanita berkulit putih ja? kalau macam tuh kenapa tuhan cipta orang berlainan warna? jadi, asalkan korang tahu apa ciri perempuan idaman lelaki dah cukup  ..

PANDAI JAGA PENAMPILAN
Pandai jaga penampilan ni termasuklah jugak dalam kategori pandai jaga diri dan macam mana korang menunjukkan kepada orang ramai perangai korang.. Pastikan penampilan korang tuh ada ciri-ciri wanita dan bukannya kaum bertelur .. Sebelum pergi kerja ataupun pergi kelas , mekap dan pakai cantik-cantik dan lepas tuh jaga adab tu.. Tak cantiklah kalau muka dah lawaa, pakai baju lawa-lawa, sekali terpekik terlolong.. Nak nampak gojes kena nampak co0l..

BERSEDERHANA
Sambungan kepada p0int di atas, pastikan diri korang sentiasa amalkan kesederhanaan.. Tak payah nak make up tebal-tebal  dan pakai baju lady gaga bagaii larhh kan.. semata- mata nak tarik perhatian orang ramai.. kalau masuk fashion sh0w atau ada majlis-majlis penting tak apalahh jugak .. ini setakat nak pergi pasar pun nak make up tebal- tebal n pakai baju lady gaga semata-mata  nak tarik perhatian orang ramai .. Kalau masuk fashion show atau ada majlis -majlis penting tak apalah jugak.. Ini setakat nak pergi pasar pun nak make up tebal-tebal dengan gincu merah pekat kat bibir .. k0npem laki takut nak dekat sebab korang akan dilabel  perempuan  kaki kikis.. Selain itu, jangan suka amalkan terpekik terlolong apatah lagi mencarut macam kaum laki ini.. Kalau nak jugak, pastikan 'line clear baru buat.. Jatuh saham nanti~



MANJA BUKAN GEDIKS
Lelaki suka perempuan yang tunjuk perangai manja tapi bukan manja untuk amik kesempatan atau terlebih manja a.k.a gediks .. Euuww sini, Euww sana .. Nak nampak manja tak perlulah sampai nak nangis terhentak-hentak kaki tuhh .. Biasanya perempuan akan nampak manja bila ada perkataan olo0, ataupun alaa.. lepas tuh buat muka berkerut k0rang tuhh.. Mesti hancur leburlahh hati jantan/lelaki niyh.. Nak lagi syahdu cebik bibir k0rang .. Eceh cutenyaa.. :P

CERIA DAN SENYUM SOKMO
Dalam banyak-banyak senjata perempuan , ini senjata rahsia yang korang kena gunakan waktu keadaan stress .. Senyum korang tuuh mampu menawan hati lelaki .. Ditambah pulak dengan perangai ceria ala-ala dalam cerita korea.. Pergh!.. Mabeless wa cakap lu.., K0rang akan nampak menyerlah .. Cuba senyum cikit.. Kan t0meii tuh.. Smile and the world will smile with you! :)

MUDAH MESRA
Mudah mesra atau dalam kata lainnya mudah memberikan kerjasama .. Tapi hati-hati, lelaki akan mudah cari kesempatan dengan perempuan yang mudah mesra.. Jangan terlebih mesra, cuma amalkan mesra ditempat kerja ataupun dalam kelas ja.. Selain daripada tuh, kalau dah nampak lelaki ni macam ulat beluncas, nak lekat sana, melekat sini, mngeliat sana sini,, lepas tuh dia bagi nafas syahwat naga dia.. K0rang dah buleyh buat tendangan percuma kat anak gajah dumb0 diaa .

JADI DIRI SENDIRI
Akhir sekali, jadi diri sendiri .. Apabila k0rang sayang diri k0rang , 0rang laen akan sayang k0rang ..Kalau semua orang perangai sama, mana nak nampak keistimewaan  diri tuh kan? Ramai perempuan tak perasan yang dalam diri korang tuh ada sifat blu-blur.. Apabila laki cakap mesti korang akan blur..  Blur tu larhh yang akan menampakkan korang sweeeet sangatt! Tapi jangan terlebih blur..  Bebal tu namanya .. Jadi juzt be y0urself . <3



No comments:

Post a Comment